Værkstedsregler

     Værkstedsregler !!     VIGTIGT !!!

Hej herligt du har tjekket ind her for det betyder du har lyst til at bruge værkstedet! Dejligt, det skal du være hjertelig velkommen til.

For at kunne leje dig ind her – både som kursist og hvis du har lyst til at  benytte værkstedet og arbejde med dine egne værker – er der nogle få ting du lige skal være opmærksom på.
Dette for at sikre alles sikkerhed og tryghed når vi færdes her. 

 

Værkstedet er et professionelt værksted der rummer mange forskellige redskaber, materialer, værktøj.og arbejdsområder.

Bla sy og brodermaskiner, filte maskine, materialer og redskaber  til glas, mosaik og meget mere, redskaber og værktøj du kan komme alvorligt til skade ved at bruge forkert! Eller – hvis du ikke anvender det påkrævede nødvendige beskyttelses udstyr, handsker, glas, m.m. 

Derfor er du er nødt til at accepterer værkstedsreglerne og forpligter dig til at følge dem, ligesom du accepterer de andre vilkår når du køber.  Det er en del af vores aftale. Den kan ikke aflyses, brydes eller forhandles.

Oplever jeg du modarbejder eller opfordrer andre  til det, eller andre fortæller mig du er årsag til utryghed eller udviser respektløshed overfor andres sikkerhed, den fælles følelse af at kunne bevæge sig rundt på værkstedet i tryghed.  kan det medføre bortvisning. Og du vil ikke få noget refunderet af din betaling men du vil kunne blive draget til ansvar for evt ødelæggelse af igangværende arbejder.

 – men det er altså kun hvis du helt bevidst tilsidesættes almindelige retningslinjer og hensyn til andre .
Ikke uheld eller småfejl.

Jeg har aldrig måttet bortvise nogen af ovenstående årsager og vil meget nødig gøre det. 

Men jeg er ansvarlig og da der er så mange  forskellige fagretninger der bla involverer meget høje temperaturer så skal vi bare være enige om at vi alle passer på. At bruge lidt tid på det på forhånd kan spare mange smerter ! 

Reglerne og vilkårene er enkle og du vil modtage dem skriftligt når vi indgår vores aftale. 

Altså for eksempel hvis du ønsker at bruge filte maskinen vil du modtage anbefaling hvis der evt ville være en påklædning der er bedre end andet, om du evt kan anvende handsker og hvis..så hvilke der vil være bedst, osv.  

Eller hvis der er påkrævet beskyttelsesudstyr hvis du eksempelvis  ønsker at arbejde med glas. 

Hvis beskyttelsesudstyr er påkrævet vil det være på værkstedet til fri afbenyttelse for dig, det er mit ansvar- dit ansvar er at anvende det 😉   

Det er mit ansvar at du har de informationer du skal bruge, det følger helt automatisk med i det materiale du modtager ved indgåelse af vores aftale Jeg forventer du sætter dig ind i det.

1 -Følg instruktioner du modtager

2 – respekter de forskellige områder og deres specielle krav..eks hav respekt for nålene i både filtemaskinen og sy og brodermaskine!
Kan godt være en joke at snakke om at du har syet dig selv eller en anden fast men ikke det sjoveste at skulle frigøre dig fra maskinerne!

Det er ikke tilladt at løbe, lege, skubbe andre rundt her (heller ikke i kådhed) du kan skubbe til maskiner der er kalibrerede og står klar til brug. Hvis du skubber bordene eller opstillingerne derpå kan det betyde maskinerne skal kalibreres eller sættes op igen.  

Det kan ødelægge det igangværende arbejde på maskinen og det vil med sikkerhed tage tid fra dig eller den næste bruger
 – så bevæg dig rundt stille og roligt.

Det er ikke tilladt at blande materialer som ikke bestemt for dig i forhold til det du skal lave ! Eksempelvis kan du ikke uden aftale tage akrylmaling på bordet der er beregnet til stoffer og fibre !

Pas på med drikkevarer at du ikke vælter dem eller ved et uheld eksempelvis renser din pensel i din kaffekop !! 

Vær opmærksom. Hold tingene adskilt. du kan vælge at holde pauser undervejs i arbejdet hvis du bliver træt så du ikke risikere at spilde på både dit  eller andres arbejder.

Respekter det område du har fået tildelt til  tørring af dine arbejder. Der er plads nok til alles 😉

Beregn de sidste 10 min på at gøre rent og rydde op efter dig selv  Husk på det er altid sjovest at møde ind til en ren og ryddelig arbejdsplads. Du  synes sikkert heller ikke det er motiverende at rydde op efter den der var her før dig, vel ? 

Der vil være udført grundig rengøring  mellem hver bruger ! Men du skal stadig selv rydde op og lægge på plads.

 

Tyveri !

Tyveri accepteres ikke og anmeldes til politiet !

Jeg åbner mit værksted og du vil finde masser af  professionelle redskaber, værktøj, materialer og andre ting der hører til fordi jeg gennem mange års erfaring ved det hører til!

Det vælger jeg at gøre i tillid til at vi ikke behøver have tingene bag lås og slå ! Decideret tyveri accepteres ikke, anmeldes til politiet og du bortvises straks. 

Der er forskel på at komme til at tage en blyant eller saks i mellem sine egne ting- men tag ikke fejl, selv om det ser ud til at det er umuligt at holde styr på tingene, så ved jeg faktisk eksempelvis hvor mange ruller tråd jeg har !

Jeg ved hvor selv de mindste underlige skruer og små stykker værktøj befinder sig.

Værkstedet er med vilje skødesløst indrettet fordi det er mere afslappet og det arbejder jeg selv bedst i og hører tilbage at det også foretrækkes af brugere. 

Jeg praktiserer bestemt heller ikke milimeter- tyrani, altså hvis du mangler tråd, garn eller andet så rulles der generøst af ! 

Større ting som maskiner og værktøj har serienumre og resigtreret med navn og andet id så evt videresalg vil være problematisk. 

 

TAK fordi du har læst det hele og jeg håber du forstår det er for at sikre vores fælles sikkerhed og når  alt det her “trælse” er sagt  skal du være hjertelig velkommen og rigtig god arbejdslyst !! Jeg læger med glæde værksted til og glæder mig meget til at se din kreativitet udfolde sig 😉